8 фирми купиха документи за търговете за UMTS-лицензите

Общо 13 комплекта документи за участие в двата търга за издаване на три лицензии за подвижни клетъчни мрежи по стандарт UMTS са били купени от Комисията за регулиране на съобщенията до крайния срок, който изтече в понеделник. Това съобщиха от ведомството.

Трите български GSM-оператора - Мобилтел, ГлоБул и БТК, са закупили документи за участие и в двата търга. Турската компания Тюрксел Комюникейшън сървисиз и фирмата Клубфербанд ИТА също са взели комплекти и за двете процедури за наддаване за лицензите клас А и клас Б.

Намерение само към лиценз А са проявили от Фърст плейс интенешънъл рисорс.

Само за лицензиите клас Б документи са взели правната кантора Камбуров и партнерс, които представляваха консорциума между Коч холдинг и Тюрк телеком, участвали в процедурата за приватизацията на БТК, в която бе предпочетен другият кандидат - Вива венчър. Кантората обаче обслужва и "Космо България Мобайл", която оперира търговската марка на втория GSM-оператор "ГлоБул", и е възможно да играе за тях или за друг свой клиент. Компанията АИИ дейта процесинг е издател на вестник "Капитал" и е възможно да кепева документация само за лична информация, коментираха експерти от барнша.

Заявления за участие в търговете ще се приемат до 17 март 2005 г. Депозитът е 2 милиона лева за всяко участие. Документите се подават на български език.

Търгът за лиценз от клас А ще бъде 30 март 2005 при първоначална цена 70 млн. лв. и стъпка за наддаване 2 млн. лв.

Процедурата за двата лиценза от клас Б ще бъде на 5 април при първоначална цена 42 млн. лв. и стъпка за наддаване - 1 млн. лв., припомниха от Комисията за регулиране на съобщенията.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?