820 подписа не достигат на Юруков и Радонов за регистрация СДС в ЦИК

820 подписа не достигат, за да бъде регистриран СДС за участие в изборите за Европейски парламент с документите, внесени в ЦИК от Пламен Радонов и Пламен Юруков, съобщи говорителят на комисията Бисер Троянов.

Пламен Радонов подаде в комисията повече от 18 000 подписа, но проверката на ГРАО е установила, че от тях коректни са само 14 181. За регистрация по закон се изискват 15 000. Липсващият брой подписи може да бъде подаден в комисията до 12 май.

ГРАО е установила, че 15 от подписите са на непълнолетни лица, има близо 280 случая на повтарящи се подписи и стотици непълни и неверни имена и ЕГН.

Близо 170 подписа пък вече фигурират в документите представени от вече регистрираните за участие в изборите – ГЕРБ, ДПС и "Атака".

Говорителят на ЦИК Ралица Негенцова съобщи, че комисията продължава да проверява останалите документи, внесени от Радонов и Юруков. Тя каза още, че предстои комисията да разгледа и писмото на лидера на СДС Мартин Димитров, с което той настоява да оттегли документите внесени от Радонов и Юруков.

Мотивите на Димитров са, че в момента има висящо дело за регистрацията на новото ръководство на СДС, а Юруков и Радонов са изключени от СДС на 4 май, което автоматично ги прави "представители на самите себе си".

Споделяне

Още от България