Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

9874 са новите случаи на Covid-19, положителни са 22.5% от пробите

5 коментара
9874 са новите случаи на Covid-19, положителни са 22.5% от пробите

9874 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал. 22,5 на сто са положителните проби от направените над 43 800 теста. 78% от новите случаи през изминалото денонощие не са ваксинирани. 

Активните случаи са 195 629, като от тях в болница се лекуват 5164 души или под 3%. Новопостъпилите в болнично заведение за денонощието са 615, като 84% от тях не са ваксинирани.

В интензивните отделения се лекуват  547 души. През изминаващата седмица не се наблюдава ръст в броя на хоспитализираните и тежките случаи, въпреки че се регистрират по около 10 000 нови случая дневно. Недостиг на места в болниците се наблюдава на отделни места в страната.

Починалите през последното денонощие са 86. Като излекувани са отчетени 1924 души.

През последното денонощие са поставени 13 541 дози ваксини. Хората със завършен ваксинационен цикъл вече са 1 975 203 души. С бустерна доза са 565 282 души.

Ключови думи

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

5 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Stefan
    #5

    200 000 активни случая е пълен смях, особено при Омикрон, който минава за 4-5 дни. Ако многоуважаемата прокуратура и многоуважаемият медицински одит пък пообиколят отделенията и се позаинтересуват дали водещите се там отговарят на изискванията за хоспитализация, бройките там рЕзко ще паднат наполовина. (познавам няколко наскоро завършили потни гугутки, които си мислят, че ефективно лекуват в софийските болници :) ) Ма нейсе. Да влачат. Имат още 2-3 седмици до края и после голям спек ще настане :) Интересно ми е какво ще правят политиците след края на вълната. Скоро ще видим...

  2. Dim
    #4

    До седмица няма да има и помен на проценти от порядъка на 20-25%.

  3. Dante Alighieri
    #3

    "През изминаващата седмица не се наблюдава ръст в броя на хоспитализираните и тежките случаи, въпреки че се регистрират по около 10 000 нови случая дневно..." Ето това изречение беше достатъчно, за да се обобщят данните от новата Ковид версия, и дали тя е опасна дотам, че да се налага затваряне на обществото. Просто сравнете хоспитализциите лани, при Делта, и дори в края на 2020 г., при Английския щам, и ще откриете с удивление една истина, която отричате упорито и тъпо, скъпи проПфайзери.

  4. Коментарът е изтрит в 10:25 на 7 март 2024 от автора.
    #2
  5. Доналд Путин
    #1

    поредното направление за професионална дезинформация на гоим в рамките на спецоперация Ковид

    замерянето с изследвания на всякакви видни и корумпирани учени/докторя, резултати, статистики и най-паче стъкмистики има всъщност протичка цел :

    да пренасочи вниманието от (д)ефектите неумолимо пораждани от експерименталните "ваксини" уж срещу Ковид (чудовищния глобален не0либерален извънлабораторен експеримент с мишки и плъгове, пардон, хомо сапиенси)
    към
    предполагаемата цел на мерките увреждащи здравето

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.