Абрамович търси купувач за Челси

Абрамович търси купувач за Челси

Руският милиардер Роман Абрамович е решил да продаде лондонският Челси, пише “Сънди таймс“, цитиран от световните агенции в неделя. Според източници на изданието представители на предприемача са посетили в търсене на купувач редица страни от Персийския залив, в това число и Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Поне една от срещите в региона е била с представителна кралското семейство на Саудитска Арабия, но не се съобщават конкретни имена.

В същото време от Челси отричат да се водят преговори за продажба на футболния клуб на араби и определиха слуховете за намерението на Абрамович да се раздели в отбора като “празни приказки“.

Руският милиардер купи Челси през 2003 г. за 60 млн. лири стерлинги и погаси стари дългове на клуба за 80 млн.. Откакто е собственик на отбора за привличане на нови играчи и други нужди бизнесменът е платил около половин милиард фунта.

Желанието на Абрамович да продаде третия в класирането във висшето първенство на Англия се свързва с глобалната икономическа криза., заради която състоянието на един от най-богатите руснаци се стопи с 3 млрд. лири до 8.7 млрд. британски паунда. От друга страна арабски инвеститори проявяват голям интерес към покупката на футболни отбори. като пример изданието посочва шейха Мансур от Абу Даби, който придоби Манчестер Сити и в момента смята да извърши най-скъпия трансфер в историята на футбола, купувайки бразилеца Кака за 107 млн. лири стерлинги.

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?