АБВ: БСП бракониерства за мъртъв дивеч

АБВ: БСП бракониерства за мъртъв дивеч

Ден след като лидера на БСП Корнелия Нинова съобщи, че структурите на АБВ в област Благоевград се връщат в соцпартията, от формацията на бившия президент опровергаха информацията. Според тях става дума за ″отделни личности, отстранени заради незадоволителна работа″.

″Във връзка с тиражираните в медиите спекулации от ръководството на БСП, заявяваме, че областната организация на АБВ-Благоевград, включително нашите представители в органите за местно самоуправление, са на мястото си и се намират в добра кондиция. На 29 април предстои Областна конференция на АБВ-Благоевград, след която, на пресконференция, ще бъдат засегнати основни проблеми за региона″, съобщават от партията, оглавявана в момента от Константин Проданов.

От АБВ уточняват, че намират за странно ″в момент, в който страната ни, раздирана от крайна бедност и неравенства″ ръководството на БСП да прави своя първостепенна задача ″издирването на официално отстранени от ПП АБВ поради незадоволителна работа личности и шумно ги присъединява към редиците си″.

″Въпреки това желаем успех и вярваме, че те ще носят на БСП същите резултати, с каквито ″радваха“ АБВ″, пише в позиция на формацията.

″Тъжното е, че когато обществото има крещяща нужда от обединение на лявото, ръководството на партията, която претендира за лидерска роля в този процес, превръща тази естествена обществена потребност в мишкуване и бракониерство на мъртъв дивеч″, пишат още от АБВ.

Според тях така не се променя статуквото и не се прави обединение така. ″С мълчание по болните политически и обществени проблеми и автентичните леви каузи, още дълго ГЕРБ и сие ще безчинстват, а лявото у нас ще споделя нерадостната съдбата на левицата в държави като Чехия, Унгария, Полша, Франция, Италия…. А може би някой цели точно това?!″, пишат съпартийците на Проданов.

Споделяне

Още от България