АБВ искат бързо провеждане на предсрочни парламентарни избори

Плевнелиев не иска да назначава трети служебен кабинет и губи време с консултации, смята Калфин

АБВ искат бързо провеждане на предсрочни парламентарни избори

АБВ иска бързо провеждане на предсрочни парламентарни избори, за да се създаде стабилно правителство, което да управлява страната. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на партията Ивайло Калфин пред радио "Дарик".

"Това трябва да се случи без да се губи време, само че виждаме, че г-н Плевнелиев не гори от желание да приключи мандата си по този начин", каза Калфин.

Според него държавният глава не иска да назначитрето служебно правителство и губи времес консултации.

"Този парламент е изцяло изчерпан и не би следвало да законодателства. Парламент, който не може да избере правителство да приема закони е абсурдно", заяви Ивайло Калфин.

Според него колкото по-бързо се мине през избори, толкова по-стабилно правителство ще имаме.

Калфин заяви, че АБВ не би съставила правителство в рамките на този парламент и не би подкрепила друг, който да го състави.Според него за всички е ясно, че ентусиазмът на Патриотичният фронт да се опитва да създава правителство е обречен.

"Най-важният въпрос е отговорността. В момента кой носи отговорността ако нещо се случи? Правителството в оставка, парламента, който не може да подкрепи едно правителство, президента, който не може да назначи служебно правителство и следващия президент, който го карат сега да се ангажира с правителство, това е абсурдно", каза още Калфин.

Споделяне

Още по темата

Още от България