АБВ поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев

Румен Петков

Партия АБВ настоява за оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Това обяви по време на пресконференция в Плевен председателят на партията Румен Петков, предаде агенция Фокус.

Според Петков с бездействието си по редица ключови въпроси Радев е доказал, че е неподходящ за заеманата от него длъжност.

Конкретен пример Петков даде с районното управление в Ботевград. "Искаме оставката на министъра на вътрешните работи по няколко причини. Лично аз съм бил при него на среща и съм го запознал с това, че щатния състав на РУ Ботевград е намален почти наполовина, което означава една патрулна кола на смяна. Ако я пратят например на катастрофа на магистрала "Хемус", Ботевград остава без покритие. Втората причина за исканата оставка е, че той пое ангажимент по-най бързи начин да се предприемат действия за преодоляване на този проблем, дори в Ботевград беше зам.-министърът на вътрешните работи, на когото благодаря, че подготви доклад и направи съответните предложения преди четири месеца. И така четири месеца министърът не може да намери време да утвърди стъпките и действията, за да се реши този въпрос. Това поведение на министър Радев е еманация на примера за лъжата, че ще се назначи във всяко село полицай. Този човек няма място в ръководството на МВР", посочи Петков.

Думите му допълни Венцислав Николов, които е председател на АБВ – Правец. "В момента по щат в РУ Ботевград трябва да има около 60 души. Реално обаче са около 50 души, а градът не е малък - 36 000 души, включително 12 села, 72 махали и покриваме не малка част от републиканската пътна мрежа. На този фон ще направя сравнение с РУ в Самоков, където живеят приблизително 37 000 души, а управлението е около 4 пъти по-голямо", посочи Николов.

Споделяне

Още от България