АБВ се трансформира в партия

Румен Петков. Сн. БГНЕС

АБВ трябва утре да обяви, че ще стане партия, заяви пред "Нова телевизия" в неделя членът на настоящото движение Румен Петков. По думите му, "трябва да кажем ясно на лъганите симпатизанти на БСП, че ако искат нещо силно, стойностно и коректно, това е АБВ".

 

Той отхвърли тезата, че сегашните лоши резултати на АБВ означават край на политическата кариера на Георги Първанов, който при влизането си тази вечер в НДК заявил в щаба на движението, че той поема цялата отговорност за изборния резултат.

 

Петков посочи, че АБВ е похарчило за изборите само 300 хил. лв., което е нищожна сума на фона на другите партии, и така движението нямало присъствие в основни медии. По думите му малкото гласове за БСП пък се дължали и на това, че левицата вместо да се "занимава" с десните партии по време на кампанията, се съсредоточила върху АБВ.

 

Кандидат-евродепутатът на АБВ Ивайло Калфин пък обясни пред бТВ, че един от основните проблеми на АБВ е, че преди изборите КБ е водила кампания срещу тях.

 

Според Петков големият политически извод тази вечер е, че правителството и Народното събрание са изчерпали всичките си ресурси и трябва да има предсрочни избори през есента.

 

Определянето на приоритетите, които ще обединят България, е най-важното за АБВ, каза още Калфин. Основната ни роля е да предложим на хората нормална алтернатива и адекватна политика, добави той. Не се занимаваме със Сергей Станишев, каза Калфин в отговор на въпрос дали АБВ ще сваля лидера на БСП.

Споделяне

Още от Евроизбори 2014