АБВ става партия на рождения ден на Първанов

Георги Първанов. Сн. БГНЕС

Движение АБВ ще стане партия за рождения ден на своя лидер Георги Първанов 28 юни. Това стана ясно в четвъртък от съобщение на инициативния комитет за създаването на новата формация.

 

"Усещам подозрението ви за култ към личността", пошегува се Румен Петков, като добави, че това е възможно най-близката дата, за да успее движението да изпълни изискванията за регистрация като партия. Бъдещият председател на АБВ ще бъде избиран пряко от всички членове на партията, казаха още от инициативния комитет.


АБВ ще бъде лява партия, която също ще се бори срещу задкулисието, за справедливост, равенство пред закона. Румен Петков, който заедно с Георги Първанов и Ивайло Калфин, бяха "самоизключени" от БСП, обяви, че новата формация ще работи за коренна промяна на политическия модел, засилване на правомощията на президента, въвеждане на реална пряка демокрация и драстично намаление на партийната субсидия.

 

АБВ ще се яви като коалиция на предстоящите парламентарни избори. А във властта ще си партнира с всички с изключение на ДПС и "Атака", обясни Румен Петков.

 

"Нашето убеждение е, че ДПС трябва да има възможността да си почине от власт и управление, и едновременно с това и обществото да си отдъхне. "Атака" пък е субект, който няма защо да бъде коментиран. Диалогът - нещо, в което сме убедени, предполага да се консултираме с всички партии", допълни той.

Споделяне

Още от България