Аделина Радева напуска Нова ТВ и се връща в БНТ

Лора Инджова застава до Виктор Николаев в "Здравей, България"

Аделина Радева напуска Нова ТВ и се връща в БНТ

Досегашната водеща на сутрешния блок на Нова ТВ Аделина Радева от понеделник се връща в БНТ.  Новината бе обявена от националната телевизия  и от самата Радева в края на предаването "Здравей, България" в петък. 

"Всички промени минават през сърцето. За да бъде човек щастлив, трябва и да е благодарен. Много голямо благодаря за прекрасните последни две и половина години", каза тя в края на предаването.

Виктор Николаев пък ѝ подари букет с цветя и обяви, че "всеки ден съм идвал с удоволствие заради теб". Радева стана част от екипа на Нова ТВ през 2018 г, когато зае "празното столче" на Анна Цолова, която уж щеше да има лайфстайл предаване, но то никога не тръгна.

В петък в ефира на сутрешния блок Радева каза, че не се разделя с телевизионния екран, а  от БНТ съобщиха, че тя се връща в екипа им. От понеделник тя ще е част от екипа на дирекция "Информация" и ще се присъедини към екипа на публицистичното предаване "Още от деня", което водеше и преди да напусне БНТ, за да иде в Нова ТВ.

"Аделина Радева е доказан журналист, автор и водещ на много филми и телевизионни предавания. Всички познаваме работата ѝ, повече от 10 години е била част от БНТ, винаги е демонстрирала професионално отношение и много се радвам, че прие поканата ни отново да се присъедини към екипа. Това е поредна крачка към привличането на стойностни кадри, които вярват в каузата БНТ и са готови да работят за нея", заявил е шефът на БНТ Емил Кошлуков.

От понеделник с Николаев ще води Лора Инджова, която досега беше репортер. През последните седмици той водеше предаването сам с обяснението, че Радева е в болнични. Едва тази седмица тя се завърна в ефира на телевизията на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Самият сутрешен блок се водеше ротационно - една седмица беше Николаев, а другата - Инджова и водещият на "Плюс- минус" Кузман Илиев. Тази схема на водене бе въведена заради извънредното положение и коронавируса. 

"Вярвам, че Лора Инджова, която ще поеме сутрешната щафета като телевизионен партньор на Виктор ще оправдае доверието ни и ще бъде достоен заместник на Ади", казала изпълнителният директор на Нова ТВ Ива Стоянова, цитирана от телевизията. Инджова е част от екипа на Нова ТВ от 2018 година, преди това е била водещ на сутрешните блокове на Европа и Bulgaria ON AIR.

Рокадата с Радева е поредната, след като Нова ТВ стана собственост на братята Домусчиеви. Оттам бяха уволнени редица журналисти.

Преди две седмици от Нова ТВ бяха съкратени водещата на "Събуди се" Мирослава Иванова, журналистките Галя Щърбева и Мария Йотова, които имаха рубрики в предаването, както и репортера Живко Константинов. Тогава Стоянова каза пред Mediapool, че са съкратени общо около 60 човека от различни отдели заради кризата с коронавируса и нови хора няма да се наемат.  

Преди това от медията си тръгнаха Миролюба Бенатова, Генка Шикерова, Марин Николов, Лора Крумова и много други знакови лица. В телевизията се върна Васил Иванов, който прави предаване с разследвания. Преди да отиде в Нова ТВ Ива Стоянова пък беше дългодишен шеф на близката до Делян Пеевски телевизия "Канал 3".

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?