Аделина Радева от БНТ заема "празното столче" в сутрешния блок на Нова тв

Аделина Радева от БНТ заема "празното столче" в сутрешния блок на Нова тв

Сутрешният блок на Нова телевизия ще има нова водеща. Мястото на излязлата в "творчески отпуск" Анна Цолова, ще заеме едно от най-разпознаваемите лица на БНТ - Аделина Радева.

Радева води публицистичното предаване "Още от деня" в обществената телевизия, както и новините. Последната ѝ изява в БНТ ще е в събота, когато ще води централните новини.

Поредният тв "трансфер" все още не е потвърден официално от двете медии.

От Нова телевизия твърдят неофициално, че документите на Радева ще бъдат подписани в понеделник, когато ще бъде официално обявено присъединяването ѝ към екипа на телевизията. Появата ѝ в "Здравей, България", обаче се очаква да стане по-късно, тъй като телевизията обмисля промени в сутрешния си блок, който от лятото насам е с един водещ – Виктор Николаев.

Твърде вероятно е Радева и Николаев да не водят заедно разговорите с гостите, а да се редуват. "Ще има дискусии, в които ще участват и двамата, и такива, в които ще са по отделно. Като цяло блокът ще бъде леко променен", коментираха от Нова телевизия пред Mediapool.

Засега телевизията не дава информация какво се случва с новия лайфстайл проект на Анна Цолова, който бе посочен като мотив за свалянето ѝ от екран преди старта на есенния телевизионен сезон. Засега Цолова е в творчески отпуск. Това бе втората промяна в Нова тв само за месец. Точно преди Цолова от телевизията бе освободена и шефката на новините и актуалните предавания Дарина Сарелска.

Отсъствието на Цолова пък стана задочен повод депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров да подаде оставка, тъй като си позволи в ефир да предупреди Виктор Николаев за въпросите, които задава и да му напомни, че, "столчето" на екранната му партньорка е празно.

Междувременно бившата шефка на БНТ Вяра Анкова пое новините на Нова телевизия, след като приключи вторият ѝ мандат в обществената телевизия. В екипа си тя взе и Даниел Чипев, който оглавяваше дирекция "Информация" в БНТ по нейно време.

Начело на БНТ пък застана Константин Каменаров, който три месеца след като спечели конкурса назначи за програмен директор на БНТ 1 основният си конкурент за поста Емил Кошлуков.

Бившият депутат от "Новото време" Емил Кошлуков почти до последно изглеждаше като фаворит в надпреварата. За последно той беше водещ в свързаната с Делян Пеевски телевизия "Канал 3", а преди това беше изпълнителен директор на "ТВ Седем" и "Нюз7" – два тв канала, финансирани от КТБ и фалирали малко след нея. Онова, което го препъна на финала на надпреварата за БНТ, бе бележката, която си извади от телевизия "Алфа" (тв каналът на партия "Атака", взета на абордаж от Пеевки), с която да докаже необходимия стаж.

В началото на декември новоизбраният генерален директор на БНТ Каменаров назначи Надя Костова, също кадър на фалирата ТВ 7, за програмен директор на БНТ с правомощия да отговаря за четирите програми на телевизията. Надя Костова отговаряше за програмното съдържание на ТВ 7 по времето, когато щедро финансиращата я КТБ бе оглавявана от Цветан Василев, тогава все още бизнес партньор на Пеевски.

Кадровият потенциал на фалиралата телевизия се оказа толкова ценен за Каменаров, че той покани и други свързани с нея журналисти и юристи в Управителния съвет на БНТ.

Междувременно БНТ внезапно остана без шеф на новините, тъй като малко преди Коледа поста си напусна Константин Кисимов, който преди това се върна в БНТ заедно с новия директор Каменаров.

Споделяне

Още по темата

Още от България