"Адидас" затваря роботизираните си заводи в Германия и САЩ

"Адидас" затваря роботизираните си заводи в Германия и САЩ

"Адидас" (Adidas) планира да закрие високотехнологичните си роботизирани заводи в Германия и САЩ, за да произвежда по-близо до клиентите си. Според производителя на спортни стоки разполагането на някои от технологиите в Азия би било "по-икономично и гъвкаво", предаде Ройтерс в понеделник.

Заводите на "Адидас" бяха част от усилията на компанията да отговори на търсенето бързо да се доставят новите продукти на големите пазари и да се противопостави на повишаващите се заплати в Азия и на по-високите разходи за доставки. Първоначално се планираше глобална мрежа от подобни заводи.

Германският производител на спортни стоки не дава подробности за това защо затваря заводите, които се оказват скъпи, при това технологията им е трудна за прехвърляне към различни продукти.

"Адидас" започна производството на обувки предимно с роботи в завода си "Спийдфектъри" в южния град Ансбах край централата на компанията в Бавария през 2016 година и откри друг край Атланта през 2017 година.

"Адидас", основана през 1949 година от Ади Даслер, пренесе по-голяма част от производството си от Европа в Азия и сега разчита на над 1 милион работници във фабрики подизпълнители в Китай и Виетнам.

"Адидас" сега посочва, че производството в двата завода ще спре до април 2020 година най-късно, като ще използва новите си технологии за производство на обувки в два завода на свои доставчици в Азия.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?