Административната реформа в ход: Цачева премести чакащи граждани под климатик

Снимка: БГНЕС

Само дни след като премиерът Бойко Борисов разпореди решителен курс към административни облекчения на гражданите, правосъдният министър Цецка Цачева предприе първи действия за реализирането им. В петък тя направи проверка в ресорната ѝ Агенция по вписванията и нареди опашката да бъде преместена "под климатик", става ясно от съобщение на ведомството.

Работното време на Агенцията по вписванията за седмицата от 26 до 30 юни ще бъде от 8 до 19 часа. Всички отпуски на служителите са били спрени със заповед още в четвъртък. А гражданите, които се редят, за да подадат своите финансови отчети, вече ще чакат в салона на агенцията, а не отвън.

"Днес получих сигнал от граждани, че въпреки взетите мерки пред Агенцията има опашка от над 30 души. Това най-малкото е неприятно при 30 градуса температура. Затова разпоредих незабавно хората да бъдат пуснати вътре в салона, където има климатик. И дойдох на място да проверя ситуацията и да чуя лично от гражданите какви са проблемите им", каза министър Цачева.

Тя увери гражданите, че подобряването на работата на администрацията ще е системна практика и при нови сигнали ще се реагира незабавно.

Споделяне

Още по темата

Още от България