Административният съд в София най-сетне получи сграда

Административният съд в София се сдоби със сграда, след като Министерският съвет разреши в четвъртък закупуването с държавни средства на сграда за нуждите на съда, както и друга за работата на Кюстендилската прокуратура.

Дни преди днешното заседание председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев се обърна с емоционален призив към правителството най-после да реши "жилищните нужди" на най-големия административен съд в страната – Софийския. Той предупреди, че ако 36-те съдии продължат да работят в две стаи, те ще бъдат напълно демотивирани и ще напуснат съдебната система.

В четвъртък правителството определи за купуване за нуждите на съда бившата сграда на "Електроимпекс" на ул. "Георг Вашингтон" 17 в столицата (зад Халите). Цената на сградата е 27 млн. лв.

За нуждите на Окръжната и Районната прокуратура в Кюстендил ще бъде купен имот в града. Той е част (3-ти и 4-ти етаж) от сграда на ул. "Гороцветна" 14, а цената е 1,2 млн. лв.

С друго решение правителството разреши купуването на сграда в Плевен за 2.8 млн. лв. за нуждите на Басейнова дирекция за управление на водите – Дунавски район, с център Плевен.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?