Административното обслужване на гражданите няма да се прекъсва

Томислав Дончев

Вицепремиерът Томислав Дончев е пратил специално писмо до администрациите в цялата страна, с което ги уведомява, че административното обслужване на потребителите в центровете за услуги не бива да бъде преустановявано.

Писмото е адресирано до всички министри, председатели на агенции, областни управители, ръководители на специализирани администрации и кметове, съобщиха от правителствената пресслужба.

Във връзка с получени сигнали, че на места някои администрации са преустановили обслужването на потребители "на гише", Дончев подчертава, че подобна практика е нарушение на нормативните актове за административно обслужване и следва да бъде прекратена.

Съгласно препоръките на Националния оперативен щаб за коронавируса, става ясно, че в центровете за административно обслужване трябва да се предвидят равномерно разпределени през работния ден 3 прекъсвания за дезинфекция и проветряване.

От особена важност е информирането и насърчаването на потребителите да заявяват услуги и получават документи по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор.

В писмото са дадени указания и за въвеждане на работа от домашна среда за уязвимите групи служители, като се създаде такава организация на административните дейности, от която да не страда ефективността на работния процес.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?