Администрацията се увеличава със 100 щатни бройки заради еврофондовете

Съветът за модернизиране на държавната администрация взе решение в понеделник да се увеличат щатните бройки на областните администрации, съобщи вицепремиерът Пламен Панайотов.

Това е необходимо за изпълнение на целите, заложени в Закона за регионалното развитие, посочи Панайотов. На територията на страната са обособени 6 планови района - Видин, Русе, Варна, Бургас, Пловдив и София, в които се предвижда да бъдат създадени регионални съвети и дирекции за техническо съдействие във връзка с укрепване на капацитета на областните администрации за планиране и управление на средствата от фондовете на ЕС, обясни вицепремиерът.

В четири района увеличението е с по 15 служители, а в два - с по 12 служители, в зависимост от обективните потребности на всеки един регион, отбеляза той.

С още 12 бройки общо за страната се увеличава и щатът на областните администрации в районите, в които има гранични контролно-пропускателните пунктове, каза Панайотов. По думите му това е свързано с решението за подобряване на инфраструктурата в зоните на ГКПП.

Споделяне

Още от Бизнес