Адски трафик блокира пътуващите за Гърция

Има припаднали сред чакащите в километричните опашки

Адски трафик блокира пътуващите за Гърция

В първия от поредицата почивни дни се образуваха километрични задръствания, като най-тежка бе ситуацията по главен път Е-79 към Гърция, където много хора отиват на почивка, но тежкият трафик не подмина и магистрала ”Тракия”.

Километричните колони на магистрала ”Струма” преди Дупница се заформиха още в ранните съботни часове. От Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчаха да се ползва успоредния на магистралата път Долна Диканя – Дупница, но в ранния следобед задръстване се образува и там.

Попаднали в кошмарния трафик разказаха, че им е отнело 4 часа и 10 минути да преодолеят разстояние от 10 километра от разклона за Радомир до входа на Дупница.

От МВР съобщиха, че няма проблеми в дейността на граничните пунктове и те работят с пълния си капацитет, но просто колите са много. Препоръчва се на пътуващите към Гърция да използват съседни гранични пунктове – Илинден, Капитан – Петко войвода и Ивайловград.

Кметът на Дупница Методи Чимнев е наредил към хората, в задръстването от автомобили в близост до града, да бъдат изпратени 2400 бутилки с минерална вода, съобщиха от общината.

"Положението се оказва доста сериозно. Дежурният в Общината ни уведоми, че само при него са постъпили 12 сигнали за припаднали от жегите хора, а още десетки са подадените към 112 сигнали за влошено състояние заради високите температури и липсата на вода", казва Чимнев.

"Правим организация в момента с осигуряването и на хора, които да раздават водата. Няма как да реагираме по цялото трасе, но където можеш ще действаме, ако е необходимо ще докараме още вода" , казва още кметът.

Задръстванията се образуваха и на магистрала ”Тракия” преди разклона за Пазарджик заради ремонтите и тежкия трафик. Опашките от автомобили започваха от 67 км и продължаваха до 89 км.

Автомобилите се движеха в три колони. От пътната агенция съветват шофьорите да се движат по Подбалканския път, за да избегнат натовареното движение.

Споделяне

Още от България

Да подаде ли оставка здравният министър, както искат ресторантьорите?