Адски трафик блокира пътуващите за Гърция

Има припаднали сред чакащите в километричните опашки

Адски трафик блокира пътуващите за Гърция

В първия от поредицата почивни дни се образуваха километрични задръствания, като най-тежка бе ситуацията по главен път Е-79 към Гърция, където много хора отиват на почивка, но тежкият трафик не подмина и магистрала ”Тракия”.

Километричните колони на магистрала ”Струма” преди Дупница се заформиха още в ранните съботни часове. От Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчаха да се ползва успоредния на магистралата път Долна Диканя – Дупница, но в ранния следобед задръстване се образува и там.

Попаднали в кошмарния трафик разказаха, че им е отнело 4 часа и 10 минути да преодолеят разстояние от 10 километра от разклона за Радомир до входа на Дупница.

От МВР съобщиха, че няма проблеми в дейността на граничните пунктове и те работят с пълния си капацитет, но просто колите са много. Препоръчва се на пътуващите към Гърция да използват съседни гранични пунктове – Илинден, Капитан – Петко войвода и Ивайловград.

Кметът на Дупница Методи Чимнев е наредил към хората, в задръстването от автомобили в близост до града, да бъдат изпратени 2400 бутилки с минерална вода, съобщиха от общината.

"Положението се оказва доста сериозно. Дежурният в Общината ни уведоми, че само при него са постъпили 12 сигнали за припаднали от жегите хора, а още десетки са подадените към 112 сигнали за влошено състояние заради високите температури и липсата на вода", казва Чимнев.

"Правим организация в момента с осигуряването и на хора, които да раздават водата. Няма как да реагираме по цялото трасе, но където можеш ще действаме, ако е необходимо ще докараме още вода" , казва още кметът.

Задръстванията се образуваха и на магистрала ”Тракия” преди разклона за Пазарджик заради ремонтите и тежкия трафик. Опашките от автомобили започваха от 67 км и продължаваха до 89 км.

Автомобилите се движеха в три колони. От пътната агенция съветват шофьорите да се движат по Подбалканския път, за да избегнат натовареното движение.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?