Адвент е готов да повиши офертата си за БТК

Американският инвестиционен фонд "Адвент" е готов да увеличи офертата си за БТК , съобщиха за mediapoo.bg от компанията. По- рано днес Агенция Ройтерс публикува тази информация, като се позовава на пожелал анонимност източник от фонда.

Според него причината за това е желанието да се отговори на притесненията в София, че предложената цена е прекалено ниска. От "Адвент" отказаха пред mediapool.bg да дадат засега повече информация за намеренията си.

В момента преговорите за БТК са спрени от жалбата на "Вива венчърс" срещу решението на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация, с което бе отхвърлен приватизационния договор с дружеството, което е собственост на "Адвент". Вчера делото бе насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание пред тричленен състав на ВАС на 5 юни. Съдиите определиха, че самото подаване на жалбата принуждава АП да спре прозцедурата до окончателното решение.

След решението на надзорниците АП пристъпи към преговори с класирания на второ място консорциум между турските "Коч холдинг" и "Тюрк телеком". До формалното им започване така и не се стигна, защото кандидата поднови депозита си от 3 млн. евро, но не стигна времето за представянето на декларация за произход на средствата.

"Вива венчърс" предложи за БТК 210 млн. евро и инвестиции от 450 млн. евро плюс още 300 млн. евро по преценка на купувача. "Коч холдинг" и "Тюрк телеком" оферираха цена от 180 млн. евро и инвестиции от 450 млн. евро.

Споделяне

Още от Бизнес