Адвокат бе арестуван в София, след като нападна служител на съдебната охрана

Адвокат бе арестуван в София, след като нападна служител на съдебната охрана

Мъж, представил адвокатска карта на един от входовете на Съдебната палата в София, бе арестуван в сряда, след като нападнал служител на съдебната охрана, обиждайки го и опитвайки дори да го души.

Това съобщиха от правосъдното министерство, уточнявайки, че инцидентът е възникнал, след като детекторите за метал на входа сигнализирали, че той има в себе си железен предмет. Въпреки това мъжът отказал да предаде въпросния предмет и отново да мине през скенера, а вместо това опитал да влезе в сградата.

"След като служител на Главна дирекция "Охрана" (ГДО) тръгва след него, приканвайки го да се върне, посетителят се обръща, хваща служителя за гушата и започва да го души, като едновременно с това сипе обиди. На помощ се притичват трима служители на СГС, които се намирали на коридора в този момент, а след подаден сигнал – и дежурни служители на ГДО", информират от правосъдното министерство.

Въпреки намесата на останалите служители от съдебната охрана, мъжът продължил да буйства и затова бил заключен с белезници и отведен в дежурната. Впоследствие са извикани и полицаи от столичното Четвърто РПУ.

"Тъй като посетителят е заявил, че срещу него е упражнено насилие, била е извикана линейка и той е откаран за медицински преглед и освидетелстване за състоянието, в което се намира и наличието на травми. Главният директор на Главна дирекция "Охрана" главен комисар Георги Жеков е разпоредил незабавна проверка по случая", добавят от министерството.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?