Адвокат е сред арестуваните за грабежа в Роженския манастир

Роженския манастир

Адвокат от Благоевграската колегия е един от задържаните за грабежа в Роженския манастир, съобщи говорителят на районната прокуратура в Благоевград Весела Стоилова пред Нова телевизия.

Разследващите подозират, че той е бил лидер на крадците и е организирал нападението. На този етап се знае, че крадците са търсили съкровище, което част от откупа, получен от Яне Сандански и Христо Чернопеев по аферата "Мис Стоун". Легендата е, че част от парите, вместо с тях да бъдат купени пушки, са били скрити в манастира.

В момента четирима души са в ареста, като в петък съдът ще решава дали ще останат за постоянно там.

Двама от задържаните са на 16 и 17 години, четвъртият е пълнолетен, като от години живее в Кипър, но от около месец е на гости в България. На един от обвиняемите е повдигнато и обвинение за държане на незаконно оръжие - газов пистолет, преработен в боен. Оръжието е открито при обиск в дома му.

Обвиненията са за кражба на мобилния телефон на един от свещениците и на 16 броя камери, които крадците са взели със себе си. Крадците първоначално не са знаели, че има камери, а са ги забелязали по време на обира. Това личи от записите, тъй като именно адвокатът си слага допълнително маска, съобщава news.bg.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Бихте ли летували във вилната зона на парк "Росенец" край Бургас?