Адвокат и още шестима души са задържани за опит за измама за 2 млн. евро

Адвокат и още шестима души са задържани за опит за измама за 2 млн. евро

Пловдивски адвокат, тричленно семейство и още двама души са задържани по подозрения, че са подготвили измама, с която да присвоят около 2 милиона евро, съобщи в четвъртък говорителят на окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева, цитирана от БГНЕС.

"Срещу всеки един от шестимата са повдигнати по две обвинения. Първото е, че като представители на юридически лица са представили неверни сведения, за да получат банков кредит, а другото е за опит за измама", уточни обвинителят.

Задържани са адвокатът Борислав Златанов, счетоводителката Анна Парпарова, съпругът ѝ Кънчо и дъщеря им Мария, както и съучастниците им Георги Чобанов и Иво Хлебаров.

Досъдебното производство е образувано през юни тази година. По случая работят пловдивското следствие и ДАНС. Срещу счетоводителката Парпарова има и други дела и преписки. Едното е за избягване на данъчно задължение чрез представяне на фалшиви документи.

48-годишната дама бе арестувана през април при операция на ДАНС. Според прокуратурата тя е завлякла фирми с над 80 000 лева. През декември 2011 г. Парпарова бе закопчана при акция на Икономическа полиция. Тогава тя бе хваната за измама на фирма в размер на 40 000 лева.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?