Адвокат на Тръмп призна, че е дал на порноактриса 130 000 долара

Сторми Даниълс
Личният адвокат на Доналд Тръмп каза, че е платил 130 000 долара от собствения си джоб на порноактрисата Сторми Даниълс, за която се твърди, че е имала сексуална връзка с него.
 
Пред в. "Ню Йорк таймс" Майкъл Коен каза, че парите не са му били възстановени нито от организацията "Тръмп", нито от предизборната кампания на президента на САЩ, предаде АП, цитирана от БТА. 
 
Парите той дал на Сторми Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифорд. Изплащането на сумата адвокатът определи като напълно законно и нямащо нищо общо предизборната кампания. Подобно изявление той е направил и пред Федералната избирателна комисия.
 
Тя се интересувала откъде са били взети парите. Адвокатът казал, че те не са нито дарение за предизборната кампания, нито пък са били отчетени като разход на кампанията. 
 
За плащането първи съобщи миналия месец в. "Уолстрийт джърнъл". Тогава изданието написа, че Коен уредил плащането на сумата през октомври 2016 г., за да накара Сторми Даниълс да не разкрива по време на предизборната кампания своята предполагаема сексуална среща с Тръмп.
 
Интимната среща била през юли 2006 г. По онова време Тръмп е бил вече женен за Мелания.
 
Самият президент на САЩ отрече тези твърдения официално чрез Белия дом още преди месец. 
Споделяне

Още от Свят