Адвокат свидетел отново отложи дело срещу бивш съдия

Варненският адвокат Георги Стефанов за пореден път стана причина за отлагане на делото срещу бившия председател на административния съд в морската столица Анелия Цветкова. Стефанов е свидетел в процеса за подкуп срещу ексмагистрата. В понеделник Георги Стефанов трябваше да бъде доведен принудително, но съдебната охрана не го открила, защото той бил в чужбина.

За отпуската на адвоката потвърди и секретарката му Антония Маркова. Няколко заседания поред съдът отлага делото именно заради неявяването на адвоката. На предишното заседание той не се яви, защото участва в телевизионно реалити предаване.

Съдията по делото попита Маркова кога началникът ѝ ще бъде в България, за да може да бъде намерен и доведен и така бе определена следваща дата през октомври.

Бащата на адвоката - Стефан Стефанов - е другият ключов свидетел срещу Цветкова. Друг свидетел по делото - бизнесменът Гриша Ганчев - също не се яви, защото бил опериран в "Пирогов".

Ганчев трябва да свидетелства, тъй като Цветкова твърди, че намерените при обиските в дома ѝ 150 000 лева са били взети на заем именно от него.

Съдия Цветкова е подсъдима по обвинение, че е поискала 60 000 лева подкуп от Стефан Стефанов, за да реши конкретно дело. Тя бе арестувана през 2008 г. при акция на ДАНС, докато получаваше 30 000 лева във варненско кафене. Парите предавал адвокат Георги Стефанов.

Споделяне

Още от България