Адвокат запорира търговската марка "СДС" заради неплатени хонорари

Главният секретар на партията: Казусът изобщо не ни интересува

Адвокат запорира търговската марка "СДС" заради неплатени хонорари

Марката "СДС" е запорирана и партията няма да има правото да я ползва, освен ако не плати задълженията си към адвокат Диньо Бозаджиев. Това става ясно от Запорно съобщение, изпратено до централата на партията, оглавявана от Божидар Лукарски.

В документа, с който Mediapool разполага, се казва, че Съюзът на демократичните сили дължи на столичния адвокат над 4200 лева, които впоследствие са станали повод той да запорира търговската марка. Ако задължението не бъде погасено, партията няма да може да използва марката си за търговски продукти.

До запора се е стигнало след като през 2013 г. Диньо Бозаджиев е водил над 30 дела от името на СДС пред Върховния административен съд. Тогава съюзът е обжалвал решения на Централната избирателна комисия за разпределянето на членове на СДС в районните избирателни комисии за предсрочните избори същата година. От тогава досега обаче формацията не била платила хонорарите на Бозаджиев. Ето защо той завел дела, но след като сметките на партията се оказали празни и нямало какво да запорира, запорирал търговската марка "СДС".

Законът забранява на политическите партии да извършват търговска дейност, поради което в СДС не се вълнуват особено от наложения запор. Ситуацията придобива още по-абсурдни измерения и поради твърдението на главния секретар на СДС Филип Кирев пред Mediapool, че партията въобще не е регистрирала търговска марка. След като му бе напомнено, че от документа става ясно, че такава все пак има, Кирев уточни, че "явно се е случило преди нас" (очевидно става дума преди ръководството на Божидар Лукарски и неговия екип – бел.авт).

Главният секретар на СДС каза още, че самата партия е запорирала сума от 5000 лева на адвоката, а той запорирал марката, "която не е ясно кой и защо е регистрирал".

"Дори обаче да приемем, че има търговска марка, ние няма какво да правим с нея – не можем да продаваме нищо, така че това не ни вълнува", допълни Кирев.

Според адвокат Бозаджиев обаче ситуацията не е точно такава. "Ще почакам още малко Божидар Лукарски да си плати, ако не го стори ще предприема съответните действия да осребря тези средства, които ми дължат така или иначе", каза той пред Medipool.

Главният секретар на СДС коментира, че ситуацията е смехотворна, тъй като дори адвокатът да реши да "продава вафли с името на партията – добре дошло, ще е реклама".

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?