Адвокатът на Чорни отиде на погребението на бизнесмена Толев

В Централните софийски гробища днес бе погребан бизнесменът Тодор Толев. Той беше застрелян на 16 юни пред офиса му на ул. "11 август" 40.

Сред дошлите на погребението са бившият министър на транспорта и съобщенията от кабинета на ОДС Антони Славински, адвокатът на Майкъл Чорни и член на Надзорния съвет на ПФК "Левски" - АД Тодор Батков, Любе Спасов - генерален секретар на Професионалната футболна лига и Любен Ангелов- бивш международен съдия, певицата Стефка Берова и др., предаде БТА.

Толев е бил доверено лице на Майкъл Чорни, съобщиха запознати пред mediapool.bg. Бизнесменът, работил дълги години в БТК, е бил много близък и с покойния шеф на Мобилтел Владимир Грашнов. Толев работел и за израелската компания "Формула" по изграждането на билинг системата на БТК.

Йехуда Бени, изпълнителен директор на компанията за България, обяви, че с Толев са имали само предварителен договор за консултации и работили съвсем кратко с него. Бени декларира, че компанията няма нищо общо с Чорни.

Пред радио НЕТ вчера и Майкъл Чорни отрече да е имал общ бизнес с убития Толев.

Според някои източници от МВР Толев подавал и информация на службите за дейностите и намеренията на Чорни.

Във вторник депутатът от СДС Иван Бакалов е запитал директора на НСС ген. Иван Чобанов има ли връзка между убийството на Толев и заповедта за изгонването на Майкъл Чорни, но отговор не е последвал, съобщиха депутати.

Засега МВР не е казвало дали по някакъв начин свързва убийството на Толев със секретната информация, която е била предоставена на адвоката на Чорни Тодор Батков, който води дело за връщането на бизнесмена в България.

Вчера главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов обяви, че има заподозрени лица за разстрела на Толев, но отказа да назове конкретни имена и версии, по които работят спецслужбите.

Убитият е имал общи фирми с главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов,с президента на "Литекс" Гриша Ганчев, с бизнесмена Славчо Христов и с депутата от Коалиция за България Младен Червеняков.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?