Адвокатът на доктора с фалшива диплома се оказа нередовен

Адвокатът на доктора с фалшива диплома се оказа нередовен
Адвокатът на бившия шеф на отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора д-р Иван Вуцов, който в продължение на 12 години е практикувал с фалшиво свидетелство за специалност, също се оказа с проблеми. 
 
Защитникът Иван Миланов Лазов е нарушил закона и се е явил на съдебно заседание в Стара Загора на 8 юли, когато всъщност е бил лишен от адвокатски права, съобщи БНР.
 
Проверка в архива на Софийския адвокатски съвет показва, че на свое заседание от 17-и май тази година съветът е лишил адвокат Лазов от правото му да упражнява професията за срок от три месеца. 
 
Решението е във връзка с наказание, наложено от Висшия дисциплинарен съд по дело от 2016 година. Мотивите са, че на две заседания на Районния съд в Стара Загора адвокат Лазов се е държал арогантно в съдебната зала с присъстващите свидетели и е използвал неприсъщ на позицията му жаргон. 
 
Срещу Вуцов е повдигнато обвинение за това, че е упражнявал свързана със здравеопазването професия, без да има съответна правоспособност. Ако обвинението бъде доказано в съда, законът предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години и глоба от 100 до 300 лева.
 
От държавното обвинение посочват, че Иван Вуцов е завършил медицина през 1985 г., а през 1991 г., е придобил специалност "Вътрешни болести". През същата година той е започнал специализация по кардиология, но не е издържал изпитите си. След второто си неуспешно явяване на държавен изпит по специалността през 1996 г. лекарят се снабдил с неистинско свидетелство по кардиология.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?