Адвокатът на Любомир Бакърджиев ще търси споразумение с прокуратурата

Адвокатът на Любомир Бакърджиев, шофьор на Волен Сидеров, ще търси споразумение с прокуратурата, за да избегне затвор за 23-годишния Бакърджиев, срещу когото бяха повдигнати обвинения за побоя на магистрала “Тракия” от 7 април.

Бакърджиев заяви пред радио Нова Европа в петък, че не може да коментира, но адвокатът му е упълномощен да предприеме всичко необходимо във връзка с инцидента.

По-рано тази седмица той се призна за виновен, че е пребил 22-годишния Явор Доков на магистрала “Тракия” на 7 април късно вечерта, когато колата, която той шофирал и в която се возел лидерът на “Атака” Сидеров, била засечена от автомобила на Доков. Той е счупил и предното стъкло на чуждата кола и срязал с нож три от гумите ѝ.

Ромео Доков, баща на бития стипендиант на МВР Явор Доков, заяви пред радио Нова Европа, че не знае за преговорите на адвоката на Бакърджиев с прокуратурата. Той обаче смята, че виновниците за случилото се трябва да си понесат отговорността.

Бакърджиев е криминално проявен и е близък с вече изключения от “Атака” депутат Павел Чернев, който е негов бивш адвокат. Той отказа да потвърди версията, че Чернев е увещавал Волен Сидеров да се дадат лъжливи показания за инцидента. Такава беше най-последната версия за случилото се, лансирана от близкия до Сидеров депутат Антон Сираков.

Според версията на Чернев е станало обратното – Сидеров го накарал да излъже, че са били заедно по време на инцидента, за да прикрие криминално проявения Бакърджиев.

В отговор на въпрос дали е бил свидетел на разговор, при който Чернев убеждава Сидеров за лъжепоказания, Бакърджиев заяви пред РНЕ, че те е чувал подобно нещо, ако въобще се е провеждал такъв разговор.

Зам.-председателят на “Атака” Антон Сираков каза по-рано пред НТВ, че лично чул с ушите си как Чернев казал, че той трябва да поеме вината за побоя, за да не очерня биографията на младия Бакърджиев.

Шофьорът на Сидеров, който е и негов бодигард, продължи да обяснява как обкръжението на Сидеров започнало да се притеснява от това, което той знае за ръководството на националистическата формация. Бакърджиев повтори, че има “мрачни неща”, за които има информация и които не трябва да излизат в публичното пространство. Те били свързани с Волен Сидеров и с приятелката му Капка Георгиева, която е главен редактор на в. “Атака” и майка на депутата Димитър Стоянов.

Според Бакърджиев, инициатор на повечето от действията на Сидеров била именно Георгиева.

Бакърджиев каза още, че е безкрайно разочарован от Сидеров, на кого е вярвал безрезервно и заради когото е направил саморазправата на магистрала “Тракия”.

Споделяне

Още от България