Адвокатът на Малкия Маргин го призова да се яви в прокуратурата

Адвокатът на Малкия Маргин го призова да се яви в прокуратурата

Адвокатът на издирвания като поръчител на убийството на Боби Цанков Николай Маринов – Малкия Маргин го призова по телевизията да се яви в прокуратурата, след като правоохранителните органи го търсят.

До този момент нямам връзка с клиента си, а и нямам възможност да го търся, тъй като не разполагам с негови телефони, каза пред БНТ в понеделник адвокат Людмил Рангелов.

Според него правилното поведение е Малкия Маргин да се предаде преди заседанието на съда на 13 януари, защото иначе ще бъде обявен за общонационално издирване. След два дни е делото срещу братя Маринови и още четири лица, които са обвинени, че са подготвяли три убийства. Малкия Маргин е в неизвестност от деня, в който бе убит Боби Цанков. Часове след разстрела МВР и прокуратурата анализираха доказателствата и обвиниха двамата братя като поръчители на убийството на бившия радиоводещ. Големия Маргин е в ареста на база показанията на трима свидетели, които твърдят, че Цанков се е чувствал застрашен.

Рангелов освен това съветва своя клиент, в случай че реши да се яви пред правоохранителните органи, да го направи пред ръководителя на софийската градска прокуратура Николай Кокинов. Първо, защото разследването е под нейно ръководство, и второ, "за да му бъде спестена необходимостта и изобщо действията по така нереченото полицейско 24-часово задържане, и някаква форма на грубост при това задържане".

Адвокатът уточни, че няма предвид полицейско насилие, а че "по принцип при задържане от полицията има определени процедури, които са донякъде малко по-сурови и уронващи достойнството на личността".

Защитникът бе категоричен, че Маргините не са и не могат да бъдат замесени в убийството на Боби Цанков. Според него най-напред за това говорят, станалите известни на всички доказателства, върху които прокуратурата и съдът обосновават мярката задържане под стража. Освен това обаче и човек като Боби Цанков нямал и ни би могъл да има никакви отношения с братя Маринови.

Адвокатът не мисли, че информацията, която може да даде такъв човек, представлява опасност за когото и да било. "Обстоятелството, че има 12 осъдителни присъди за измама – сам разбирате каква достоверност могат да имат показанията на такъв човек с такова съдебно минало, и с такова социално минало и настояще", каза Рангелов.

Пред БНТ зам.-градският прокурор Роман Василев каза, че не смята, че Боби Цанков е разполагал с информация, която да послужи по делото срещу Маргините. Сложна е конструкцията на обвинението за убийството на Цанков, каза Василев и допълни, че на този етап няма да коментира доказателствата, с които разполага прокуратурата.

След показното убийство стана ясно, че Цанков е давал информация на прокуратурата и е имал няколко срещи с градския обвинител Николай Кокинов. Срещите били винаги в присъствието на още прокурори, но протоколи от разговорите с Цанков не са водени. Според неофициална информация Цанков е предлагал и свидетели на прокуратурата по определени дела.

Споделяне

Още от България