Адвокатът на Тръмп: "Ким Юн-ун" беше поставен на колене

Тръмп и Ким Чен-ун
Адвокатът на президента на САЩ Руди Джулиани заяви, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун е "бил поставен на колене" и че след отменената среща на върха между двамата лидери е "молел" за среща с Тръмп, съобщи ДПА.
 
Джулиани, който е на посещение в Израел, подчерта, че Тръмп е отменил срещата с Ким, защото севернокорейският лидер е отправил заплахи за ядрена война и обиди към висши американски представители.
 
"Казахме, че при тези условия няма да има среща на върха", заяви Джулиани на конференция за капиталовите пазари в Тел Авив, организирана от вестник "Глоубс". 
 
"Ким Юн-ун падна на колене и молеше за среща - тъкмо това положение, в което бихте искали да бъде", заяви Джулиани, като сбърка името на севернокорейския лидер, като го нарече"Ким Юн-ун" вместо "Ким Чен-ун".
 
Джулиани е бивш кмет на Ню Йорк и е смятан за близък довереник на президента. Той представлява Тръмп в разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори през 2016 г. и възможни връзки на предизборния му екип с Русия.
Споделяне

Още от Свят