Адвокатът на Тръмп Руди Джулиани e в болница с коронавирус

Руди Джулиани

Личният адвокат на президента Доналд Тръмп Руди Джулиани е с положителна проба за коронавирус и е настанен в болница. Тръмп обяви това в Туитър.

"@ RudyGiuliani, определено най-великият кмет в историята на Ню Йорк, и който работи неуморно за разобличаването на най-корумпираните избори (изключително!) в историята на САЩ, получи положителен резултат за този китайски вирус. Оправяй се по-бързо, Руди, ние ще продължим", написа Тръмп, който не признава загубата си от Джо Байдън на президентските избори от 3 ноември.

Няколко часа по-рано 76-годишният бивш кмет на Ню Йорк даде интервю на живо за телевизия Fox News, без да покаже признаци, че е болен, съобщи Франс прес.

Адвокатът, опитващ да убеди властите в няколко щата да не утвърждават изборните резултати, участва в няколко дълги съдебни заседания през последните седмици на закрито и без да носи маска, предаде Ройтрес. В сряда той бе в Законодателното събрание на щата Мичиган в град Лансинг за изслушване, продължило над 4 часа. Тогава той настоя една от свидетелките, която стои близо до него, да си махне маската, защото не можел да я чува.

Американски съдилища отхвърлиха вече няколко свързани с изборните резултати жалби, внесени от юридическия екип на Тръмп.

След изборното поражение на Тръмп Джулиани летя из цялата страна заедно със старшия юрисконсулт на президента Джен Елис и от репортажите се вижда, че никъде не слага маска. Когато се е оказвал редом до хора, които са се оказвали заразени с вируса, Джулиани никога не е се е карантинирал.

Той споделя скептицизма на Тръмп за сериозността на вируса и редовно се среща с хора на закрито.

В понеделник Руди Джулиани заяви, че се чувства добре. "Благодаря на всичките ми приятели и последователи за молитвите и добрите пожелания. Много добре се грижат за мен и се чувствам добре", написа той в Туитър.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?