Адвокати оформят опеката над децата на пънкарките от "Пуси райът"

Адвокат Фейгин с малката Гери на ръце

Адвокатите на участничките в руската пънк-група "Пуси райът" са започнали да оформят опеката над децата на две от трите музикантки, които са обвинен в хулиганство и прокуратурата поиска по 3 години затвор за изпятата от тях в църква "молитва" срещу руския президент Владимир Путин, предаде Лента.ру в понеделник.

Мерките за дъщерята на 22-годишната Надежда Толоконикова – Гери, и съпруга ѝ Пьотр Верзилов, който участва в арт-групата "Война", се вземат заради опасения, че той може да бъде привлечен като обвиняем за акцията в храма "Христос Спасител" през февруари 2012 г. Ако и Верзилов попадне в ареста, според руските закони момиченцето може да бъде предадено на приемно семейство. Така за всеки случай като опекун на Гери ще бъде избран адвокатът Марк Фейгин.

 

Подобни мерки се вземат и за сина на 24-годишната Мария Алехина – Филип, който тя има от партньора си Никита. Той не е привлечен дори като свидетел по делото срещу момичетата от "Пуси райът", но адвокатите се опасяват, че детето може да отнето от властите, тъй като родителите му нямат регистриран брак. Защитникът на Алехина Николай Полозов твърди, че тя в ареста вече е била заплашвана с предприемането на подобни действия. Той ще стане попечител на Филип.

 

Присъдата срещу Толоконикова, Алехина и третата участничка в групата - 29-годишната Екатерина Самушевич, трябва да бъдат произнесени на 17 август, петък.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят