Адвокатите Гатев и Харалампиев ще се включат в защитата на медиците

Адвокатите Георги Гатев и Хари Харалампиев ще бъдат включени в състава на защитата на българските медици в Либия. Това е решено на среща на министъра на правосъдието Антон Станков с адвоката Пламен Ялнъзов и с Траян Марковски, председател на Висшия адвокатски съвет, съобщиха от Министерството на правосъдието. Георги Гатев, който е заместник-председател на Висшия адвокатски съвет, и Хари Харалампиев, член на Дисциплинарния съд на Висшия адвокатски съвет, ще работят съвместно с адвокат Пламен Ялнъзов.

За избора им определящи са били високият професионализъм на двамата адвокати, безспорният им авторитет в обществото, както и дългогодишната им адвокатска практика. Роля за избора имат и техните позиции по време на публичните им изяви, касаещи процеса в Либия.

Адвокат Гатев заяви пред БНР, че все още няма яснота дали ще пътуват до Либия и дали ще бъдат конституирани като официални защитници на медиците ни. Той уточни, че стратегията на защитата ще започне да се изгражда веднага след като българската страна получи мотивите от съда.

За координатор на екипа е определен адвокат Траян Марковски. Съставът на екипа не е окончателен и е възможно допълнително в него да бъдат включени и други адвокати, както и юристи от други институции.

Още от България