"Аджибадем Сити Клиник" запазва болниците си в България

"Аджибадем Сити Клиник" запазва болниците си в България

Най-голямото лечебно дружество в страната "Аджибадем Сити Клиник" спира процеса на продажба на веригата болници в България, като ще запази съществуващата структура, съобщиха от пресцентъра на болничната група.

Групата е решила да преразгледа решението за продажбата заради подобряването на факторите в турската финансова стабилност и намаляващия валутен риск. "Аджибадем Сити Клиник ще продължи да осигурява най-висок стандарт здравни услуги в България и региона в дългосрочен план. Непосредствено пред групата предстои реализиране на стратегически решения и одобрени инвестиции", съобщиха от болничната група.

 През следващата една година инвестиционният план на групата възлиза на 18 млн. лева, които ще бъдат разпределени за технологии и подобряване на сградния фонд в лечебните заведения.

Турската болнична група Acibadem (Acibadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş) навлезе в България през юни 2016 г., като придоби болница "Токуда" и се сля със "Сити Клиник", създавайки най-голямата верига лечебни заведения у нас – "Аджибадем Сити Клиник".

Групата включва четири болници и три медицински центъра, като и трите столични болници са единствените у нас, акредитирани от Joint Commission International (JCI).

Споделяне

Още от Бизнес