АЕЦ “Козлодуй” отпуска стипендии за студенти в ядрени специалности

АЕЦ “Козлодуй” отпуска стипендии за студенти в ядрени специалности

АЕЦ "Козлодуй" съобщи, че обявява прием на настоящи студенти, изучаващи ориентирани към ядрения отрасъл специалности, и за ученици, завършили с висок успех и записали се в такива специалности.

Ядрената централа ще приема до 1 октомври заявки и ще избере младежите, чието обучение ще подпомогне срещу ангажимент от тяхна страна да започнат работа за нея.

За включване в програмата могат да кандидатстват студенти, които вече се обучават в бакалавърска и магистърска степен от Технически университет – София, и от Софийски университет “Св. Климент Охридски” по специалности, свързани с ядрената енергетика, както и ученици, които наесен ще започнат обучението си.

Изискването за учашите бакалавърска степен е да имат среден успех 4 и да го поддържат до края на обучението си. За студентите в магистърска степен се иска успех 4.50, а за учениците – много добър 5. Освен това кандидатите не трябва да са на повече от 26 години и вече да работят в АЕЦ "Козлодуй".

Одобрените студенти ще получават стипендия от 1000 лв. за семестър и централата ще плаща семестриалните им такси. Освен това те ще могат да провеждат платен стаж в ядрения оператор. Срещу това обаче те ще трябва да се ангажират да работят в АЕЦ "Козлодуй" 4 години – за учащите се в бакалавърска степен, и 3 години – за тези от магистърските степени.

Не се посочва колко студенти ще бъдат подкрепени финансово. Подробните условия за кандидатстването могат да се намерят на сайта на централата.

Още от Бизнес

Изненадани ли сте, че Антикорупционната комисия не откри нередности около "Апартаментгейт"?