АЕЦ "Козлодуй" планира съкращения на персонала

От началото на годината разговаряхме с целия персонал, с профсъюзите, с всички организации, че АЕЦ "Козлодуй" по някакъв начин трябва да бъде преструктурирана, за да отговорим на новата политика в енергетиката, на либерализирания пазар, който ни очаква в 2007 година, заяви пред БНР изпълнителния директор на централата Йордан Костадинов.

По думите му това са били предварителни разговори, при които всяко звено в централата да преосмисли дейността си, като през есента или в началото на следващата година в АЕЦ "Козлодуй" да започне структурната реформа.

Според Костаздинов е единодушно мнението, че трябва да се върви към редуциране на персонала. Той обясни, че съкращенията в атомната електроцентрала ще са постепенни и безболезнени, като освобождаването ще става при ясни и точни критерии.

В отговор на въпрос дали първите съкратени от АЕЦ "Козлодуй" ще са 270 Костадинов посочи, че тази бройка може да е и последна. Той обясни, че се правят сметки за броя на персонала, който трябва да се пенсионира до края на тази година и се работи по извеждане на някои неспецифични дейности извън централата.

Изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" бе категоричен, че хората с квалификация в никакъв случай не трябва да напускат централата.

Споделяне
Още от Бизнес

Как оценявате кризисните икономически мерки на правителството?