Афганистан открива консулство в България

Афганистан открива консулство в България

Правителството даде съгласие за откриване на консулство на Афганистан в у нас. То ще бъде ръководено от почетен нещатен консул в лицето на Красимир Антонов, а седалището му ще бъде в Несебър. Консулският окръг ще обхваща територията на областите Бургас, Сливен и Ямбол.

Красимир Антонов е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия - София със специалност "Строителство на сгради и съоръжения" и е специализирал "Метални конструкции" в Държавния университет по архитектура в Санкт Петербург. От 1990 г. развива частна дейност в областта на строителството и хотелиерството. Той е член на Централното ръководство на сдружение "Европейско движение за пряка демокрация" и на Управителния съвет на Алианс България-Франция Елзас 2012, както и съпрезидент на Българския строителен и търговски консорциум.

"В края на 2014 г. приключи мисията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF) и афганистанското правителство пое в свои ръце въпросите на сигурността и развитието на страната. България ще продължи дългосрочното си ангажиране в Афганистан на двустранна основа, както и в рамките на ЕС и НАТО.
Даването на съгласие за откриване на консулство на Афганистан в България има за цел да подпомогне афганистанското посолство в София за по-нататъшното разширяване на двустранните отношения в сферата на икономиката, културата и образованието", посочва правителствената информационна служба.

Споделяне

Още от България