Афганистански полицай уби двама американски войници

Поредният афганистански полицай е обърнал днес оръжието си  срещу съюзниците си от САЩ и е застрелял двама американски  войници, преди самият той да бъде убит, съобщи говорител на  коалиционните сили в Афганистан, предаде Асошиейтед прес.

Това нападение в западен район на страната е шестото за последните две седмици.

По думите на говорителя Джейми Грейбийл стрелбата станала в западната провинция Фарах. Нападателят бил служител от местни сили за отбрана, обучавани от инструктори на коалицията, вкл. и американски. Двамата войници от САЩ починали, преди убиецът им да бъда ликвидиран.

По-късно стана известно, че още един член на афганистанските сили за сигурност е обърнал оръжието си срещу войници от международната коалиция - втори подобен инцидент за един ден, предаде Асошиейтед прес, цитирайки говорител на НАТО.

При второто нападение, което стана в южната провинция Кандахар, няма смъртни случаи, ранени са няколко натовски войници и самият нападател.

През тази година зачестиха нападенията на служители от афганистанските сили за сигурност срещу войници от международната коалиция, като в тях са загинали най-малко 36 войници от коалицията, припомня АП.

Агенцията допълва, че при взрив на крайпътна бомба в южен район на Афганистан вчера е бил убит един войник от международните сили. Така броят на загиналите от коалицията от вчера достигна 8, след като седмина американци загинаха при катастрофа на хеликоптер "Блек хоук".

Споделяне

Още от Свят