Афганистанските сили за сигурност отблъснаха нападение на талибаните

Афганистанските сили за сигурност отблъснаха нападение на талибаните

Афганистанските сили за сигурност отблъснаха днес нападение на талибаните и установиха контрол върху град Фарах, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.

Губернаторът на западната провинция Фарах Абдул Басир Саланги каза, че над 300 талибански бойци са били убити при престрелките в едноименната регионална столица. Загинали най-малко 25 души от силите за сигурност.

Талибаните предприеха атаки от множество направления вчера сутринта с цел да завземат града, но по-късно срещнаха съпротива от получилите подкрепления сили за сигурност.

Представител на здравните власти в провинцията каза, че 28 тела са прехвърлени в болница от началото на боевете, а 66 ранени са получили лечение. Според него повечето са били от силите за сигурност.

Говорител на афганистанското министерство на отбраната каза, че град Фарах е прочистен от бунтовници, а силите за сигурност прогонват талибанските бойци оттам. По думите му са изградени допълнителни контролни пунктове за гарантиране на сигурността.

Отделно в източната провинция Газни бяха убити поне 14 полицаи, след като талибаните нападнаха полицейски контролни пунктове, каза говорител на провинциалния губернатор.

При едновременните нападения бяха ранени над 20 души от силите за сигурност.

Талибаните засилват атаките си срещу афганистанските сили за сигурност и срещу правителствени служители, откакто обявиха началото на своята пролетна офанзива миналия месец, отбелязва АП.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?