Агент на ДАНС и полицай са обвинени за участие в банда за изнудване

Агент на ДАНС и полицай са обвинени за участие в банда за изнудване

Агент на ДАНС и служител на МВР са обвинени за участие в организирана престъпна група за изнудване, съобщиха от спецпрокуратурата в четвъртък. По случая е задържан и трети човек, минути преди да излети с полет за Катар от летище "София".

Става въпрос за Георги Георгиев от ДАНС, Цено Филипов от сектор "Обезпечаване на местата за лишаване от свобода" към Главна дирекция "Национална полиция" на МВР и Борис Рангелов. Последният е обвинен и за отвличане.

Според разследващите тримата са сформирали групата през януари м.г. Действията им са разкрити едва през декември, когато са принудили чрез заплахи иракчанин да им предаде 30 000 евро.

Спецпрокуратурата твърди, че чужденецът е бил отвлечен от обвиняемия Рангелов, след което му е било обяснено, че ако не осигури на бандата необходимата сума, ще бъде вкаран в затвора, в дом за временно настаняване на чужденци или ще бъде върнат в Ирак.

При събирането на доказателствата по делото разследващите са използвали и специални разузнавателни средства, уточняват от държавното обвинение. Тримата заподозрени са задържани за 72 часа, като предстои спецсъдът да разгледа исканията за постоянния им арест.

Споделяне

Още по темата

Още от България