Агенция "Митници" проверява винпрома в Поморие

Агенция "Митници" проверява винпрома в Поморие

Агенция "Митници" проверява Винпром "Черноморско злато" в Поморие, съобщи БНР, като информацията е потвърдена от Агенция "Митници".

Ведомството обаче твърди, че проверката е редовна за разлика от запечатването на винзаводите на арестувания за участие в организирана престъпна група бизнесмен Миню Стайков. Подобни инспекции щяло да има и в останалите предприятия за производство на алкохол.

Според Търговския регистър в надзорния съвет на Винпром "Черноморско злато" са банкерката Петя Славова, чиято собственост е "Инвестбанк", дъщеря ѝ Жени чрез компанията си "Грийн Нюз" и Ивайло Василев чрез своята фирма "Чалис".

Петя Славова и Ивайло Василев са акционери във "Феста Холдинг", сочи сайтът на дружеството. 

Пред БНР търговският директор на предприятието в Поморие Йордан Чорбаджийски заяви, че към момента няма установени нарушения.

"В "Черноморско злато" АД от вчера има регулярна проверка на Агенция "Митници", като всяка година. Абсолютно нищо не се случва. Контролните органи си извършват проверките и за момента няма нищо установено или някакви нарушения. Като всяка година се прави септември месец проверка на абсолютно всички", заяви Чорбаджийски.

По неофициална информация част от машините са били наводнени след дъждовете в региона. Заради пломбирането им те не могат да бъдат изкарани и изсушени. БНР посочва, че заводът продължава да работи.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес