Агенция “Морска администрация” е с нов началник

Капитан Георги Цветков ще бъде новият шеф на изпълнителна агенция “Морска администрация“ (ИАМА), съобщи транспортният министър Данаил Папазов. Заповедта за назначаването ще му бъде връчена в петък лично от министъра във Варна.

 

Досегашният шеф на “Морска администрация” Сергей Църнаклийски отива на работа в Дунавската комисия, уточни Папазов.

 

Капитан Георги Цветков е бил номиниран от бранша във Варна, Бургас и Русе. Кандидатурата му е подкрепена от Бургаска морска асоциация, Българска морска камара и Българската дунавска камара. И аз се учудих от единодушното им мнение, отбеляза министърът.

 

Той обяви, че помени ще има и в Държавната автомобилна инспекция и ще бъдат премахнати осемте регионални звена, които са ненужна административна структура при наличието на 28 областни представителства на ДАИ. Премахването на ненужната администрация в ДАИ ще стане до края на август, обеща министърът.

 

Не един, а пет обществени съвета ще има в транспортното министерство – по един за всеки вид транспорт, каза Данаил Папазов.

 

Заседанията на досегашния обществен съвет са били “една говорилня”, на която не са взети никакви решения и именно това искам да променя, каза министър Папазов.

 

Той обеща до 1 август да бъдат пуснати 93 електронни услуги за бизнеса и гражданите, а до 15 август да заработят общо 201.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?