Агенция “Железопътна администрация” има нов директор

Симеон Ананиев е новият директор на агенция “Железопътна администрация” към транспортното министерство, съобщиха в сряда от ведомството. Той поема поста от Георги Николов, който е освободен, защото е подал молба за пенсиониране. По информация на Mediapool, Георги Николов ще остане да работи в системата като консултант към Националната компания “Железопътна инфраструктура”. 

Симеон Ананиев идва от ВТУ “Тодор Каблешков”, където досега е бил главен асистент. От транспортното министерство уточниха, че новият изпълнителен директор има богат професионален опит в железницата. От 1981 г. до 1988 г. е заемал различни позиции в Железопътен район София.

След последните промени в Закона за железопътния транспорт през тази година функциите на изпълнителна агенция “Железопътна администрация”  се повишиха. Преди това тя се занимаваше основно с подготовката по издаване на лицензи на желаещите да извършват жп превози в България. До момента има три издадени лиценза за железопътни оператори. След промяната, “Железопътната администрация” пое и разследването на произшествията по релсовия път.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?