Агенцията на ЕС за космическата програма обяви конкурс с награден фонд от 1 млн. евро

Агенцията на ЕС за космическата програма обяви конкурс с награден фонд от 1 млн. евро

Агенцията на Европейския съюз за космическата програма (EUSPA) дава старт на конкурса #myEUspace.

Той е насочен към новатори и предприемачи, готови да проучват, разработват и пускат на пазара новаторски решения, при които се използват космическите данни и услуги на ЕС, излиза се извън рамките на съществуващите космически приложения и се обединяват и изпробват нови технологии в услуги, основани на местоположениетои интелигентната мобилност.

С награден фонд от 1 милион евро конкурсът #myEUspaceе част от инициативата Cassini на Европейската комисия. Той е насочен към космическите данни и услуги на ЕС и към начина, по който интегрирането на услугите и обединяването на данни ще насърчи създаването и пускането на пазара на революционни търговски решения, базирани на космически технологии. Те могат да служат в различни области - от интелигентна мобилност и селско стопанство до устойчиво производство и потребление, интелигентни градове, здравеопазване и отдих.

Новите изобретения може да се простират от мобилни до хардуерни приложения, като устройства, които могат проследяват управлението на активи, безпилотни летателни апарати, роботика и други.

Споделяне

Още от Европа

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?