След като бе открито 1 тон застояло месо в София

Агенцията по храните започва проверки по магазините

Агенцията по храните започва масови проверки в магазините за хранителни стоки, след като преди няколко дни в обект на голяма търговска верига в София бе открито 1 тон застояло месо.

"Всички продукти в търговсия обект, които по някаква причина са негодни за консумация трябва своевременно да се свалят от щанда, да се съхраняват в съответните помещения, най-често в хладилник и да носят надпис "негодно за човешка консумация" и те трябва да се евакуират на определени интервали от време, за което търговските обекти имат договори с екарисажите", коментира в понеделник пред БНР шефът на "Контрол на храните" в агенцията д-р Любомир Кулински.

По думите на Любомир Кулински в закона няма точно фискиран срок, в който развалените храни да се извозват за унищожение към екарисажа, но всеки търговски обект трябва сам да определи кога да става това.

Кулински посочи още, че в последно време от Агенцията по храните не са засичали негодни храни, които след препакетиране се предлагат отново на щанда.

Споделяне
Още от България

Как оценявате кризисните икономически мерки на правителството?