Агенцията по храните започва масови проверки в магазините за хранителни стоки, след като преди няколко дни в обект на голяма търговска верига в София бе открито 1 тон застояло месо.
"Всички продукти в търговсия обект, които по някаква причина са негодни за консумация трябва своевременно да се свалят от щанда, да се съхраняват в съответните помещения, най-често в хладилник и да носят надпис "негодно за човешка консумация" и те трябва да се евакуират на определени интервали от време, за което търговските обекти имат договори с екарисажите", коментира в понеделник пред БНР шефът на "Контрол на храните" в агенцията д-р Любомир Кулински.
По думите на Любомир Кулински в закона няма точно фискиран срок, в който развалените храни да се извозват за унищожение към екарисажа, но всеки търговски обект трябва сам да определи кога да става това.
Кулински посочи още, че в последно време от Агенцията по храните не са засичали негодни храни, които след препакетиране се предлагат отново на щанда.

Полезна ли ви беше тази статия?
Ще се радваме, ако подкрепите електронното издание Mediapool.bg, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.
Подкрепете ниАбонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Абонамент