Агенцията по лекарствата е с нов директор

Агенцията по лекарствата е с нов директор

Богдан Кирилов е новият директор на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ), считано от 17 август, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Кирилов, който в момента е зам.-директор на агенцията ще заеме мястото на досегашния шеф Асена Стоименова, която напуска по лични причини.

Тя ще бъде съветник на здравния министър в областта на лекарствената политика и остава член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член на CHMP (Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина), както и програмен координатор за СЗО в областта на достъпа до лекарства и реимбурсиране на лекарствените продукти.

Кирилов е зам-директор на ИАЛ от 2017 година до момента.

Той е член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, а през 2016/2017 г. е бил член и на Централна комисия по Eтика към Български фармацевтичен съюз.

Той е завършил “Фармация“ във Фармацевтичен факултет, Медицински университет - София. Придобива и специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ във Факултет по обществено здраве, Медицински университет - София. 

Споделяне

Още от България