Агенцията по туризъм има нов заместник-председател

Стела Балтова е новият заместник-председател на Държавната комисия по туризъм, съобщиха в сряда от правителствената пресслужба. От 2005 година Балтова е експерт в дирекция “Външноикономическа политика” в Министерството на икономиката и енергетиката. А преди това е била търговско аташе в посолството ни в Дания.

Стела Балтова не е позната в туристическия бизнес и според запознати тя е назначена, за да балансира коалиционните противоречия в държавната агенция. Източници от ДАТ коментираха, че мястото на заместник от квотата на ДПС е свободно. След напускането на бившия председател на Държавната агенция по туризъм Марио ал Джебури, който подаде оставка в средата на декември 2006 година, сред работещите в туризма се говореше усилено, че ДПС искат да си върнат контрола върху сектора и да назначат свой човек, който координира проектите, по които ще се усвояват средства по оперативна програма “Регионално развитие”.

Според запознати, за да остане туристическият сектор под контрола на НДСВ, лидерът на жълтата партия Симеон Сакскобургготски си е послужил с името на бившия министър Валентин Церовски, като е заявил, че ще поиска агенцията да стане министерство и Церовски министър.

Стела Балтова е родена през 1961 г. и е учила в Университета за химични и металургични технологии в София и в Университета на Северен Елзас. Има специализация по маркетинг и предприемачество.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?