Агенцията по вписванията призова хората да подават документи онлайн

Агенцията по вписванията призова хората да подават документи онлайн

Агенцията по вписванията обяви, че от 16 март (понеделник) се въвежда по-строг режим при обслужване на гише на клиентите в цялата страна. Институцията припомня, че наближава крайният срок за подаване на декларации за предприятия, които не са осъществявали дейност през годината.

"Статистиката от минали години показва, че в периода от 20 март до 31 март, подаващите декларации на гише достигат до 5000 на ден. Апелираме всички да използват електронен подпис или сертификат, издаден от АВ, за да подадат нужните документи онлайн", призовава агенцията.

В този дух Агенцията по вписванията казва, че посещенията на гише трябва да се ограничат, за да се избегнат струпванията на хора.

Пропускателният режим във всички офиси в страната ще бъде много строг и в салоните ще се допускат толкова хора, колкото гишета работят. Всички останали клиенти ще изчакват реда си извън сградите, като ще се наблюдава между хората да има разстояние 1 метър.

"Създадена е извънредна организация за по-бързо приемане на документите, с цел престоя на всеки един потребител в сградата да бъде максимално кратък. Обработката на документите ще се извършва от служителите а Агенцията извън работно време", казва агенцията.

Гражданите се призовават да използват всички дигитални контакти за отправяне на запитвания по телефон 070012107 (в работно време) или мейл [email protected].

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?