Агенцията по вписванията се сдоби с постоянен шеф

След близо година с изпълняващ длъжността начело, в петък Агенцията по вписванията се сдоби с постоянен шеф. За изпълнителен директор на ведомството е назначена Виолета Николова, която досега е работила в дирекцията на Министерството на правосъдието, представляваща страната ни пред Европейския съд по правата на човек в Страсбург.

Николова е определена за поста със заповед на министъра на правосъдието Маргарита Попова, съгласувана с министър-председателя.

Тя е завършила специалностите "Право" и "Международни икономически отношения" в Университета за национално и световно стопанство. Има 10-годишен юридически стаж, работила е последователно като адвокат, в Националната експертна лекарска комисия към Министерството на здравеопазването, в администрацията на главния прокурор, както и в дирекцията "Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека" в Министерството на правосъдието.

Постът шеф на Агенцията по вписванията бе овакантен на 8 октомври 2009 г., когато бе освободена Даниела Митева и за временно изпълняващ длъжността беше определен Анастас Георгиев.

Споделяне

Още от България