Агенцията по заетостта набира 10 младежи за обучение по пътно строителство в Германия

Агенцията по заетостта набира 10 младежи за обучение по пътно строителство в Германия

Агенцията по заетостта набира още 10 кандидати за платено 3-годишно професионално обучение в германските провинции Хесен и Тюрингия в рамките на програмата "Работата на моя живот” (MobiPro EU).

Германският Строителен център за образование и квалификация BiW BAU планира да обучи младежи на възраст от 21 до 27 г., които имат средно образование или степен на образование не по-висока от бакалавър, в специалностите "Бетонно и стоманобетонно строителство" и "Пътно строителство".

Все още има възможност за включване на 10 младежи по втората специалност.

Програмата "Работата на моя живот" (MobiPro EU) предвижда безплатен интензивен курс по немски език в продължение на 5 месеца (600 часа), който ще се проведе в сградата на Камарата на строителите в София.

След езиковия курс, в средата на юли, младежите ще заминат за Германия. Разходите за път също ще бъдат възстановени.

Потенциалните фирми, които ще обучават младежите са EUROVIA Verkehrsbau Union (пътно строителство), POSSEHL Spezialbau (пътно строителство и защитни конструкции), STRABAG AG (инфраструктурно строителство), JOH. WACHENFELD (пътно и индустриално строителство) и Ed. ZÜBLIN AG (пътно строителство и изолации).

Желаещите да се включат в програмата трябва да изпратят автобиография на английски или немски език на следния имейл: [email protected]

Крайният срок за подаване на документи е 6 март 2015 г.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?