Агенцията по заетостта: Търсят се близо 540 шофьори

Най-много са обявите в Пловдив – 149

Агенцията по заетостта: Търсят се близо 540 шофьори

Българските фирми търсят близо 540 шофьори, става ясно от съобщение на Агенцията по заетостта (АЗ), според което в бюрата по труда в страната са обявени 536 свободни работни места за водачи на леки и тежкотоварни автомобили.

Най-много са обявите в Пловдив – 149. Следват работодателите от Хасково, София и Русе, които са обявили съответно 78, 77 и 74 свободни места за шофьори.

Основните изисквания, които посочват работодателите, са свързани с притежанието на шофьорска книжка категория С+Е и професионална пригодност. Някои от фирмите предлагат обучение, а други държат на натрупан професионален опит у бъдещите си служители, се посочва в съобщението.

Към момента най-много от регистрираните търсещи работа шофьори в бюрата по труда са тези с категория С (шофьори на товарни автомобили). Работа като водачи с тази категория търсят лица предимно от София, Ловеч и Пловдив. Кадри с категория С+Е има в София, Варна и Пловдив. Чрез бюрата по труда работа търсят и професионални шофьори с категория D и D+E.

Всички желаещи да кандидатстват, могат да получат изчерпателна информация за условията и изискванията на работодателите в най-близкото бюро по труда в цялата страна, както и на интернет страницата на Агенцията по заетостта.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?